Als het meezit, kunnen voetbalfans de prestaties van Oranje in de achtste finales bekijken op een groot scherm op de Grote Markt. De gemeente overlegt daar momenteel over met een ondernemer.

Dat laat een woordvoerder van de stad weten.

De burgemeester is in principe wel positief over het idee en wil ook wel helpen om snel een vergunning te verlenen voor zo'n evenement. Maar voordat groen licht gegeven kan worden, moet de uitbater met een uitgebreid plan komen.

"Dat heeft alles te maken met de veiligheid van de bezoekers", aldus de zegsman. "Zo moeten er hekken om het terrein geplaatst worden en moet er voldoende politie beschikbaar zijn. Ook moeten er bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen zijn."

Nu na de wedstrijd van maandagavond duidelijk is geworden dat Nederland de achtste finales zondag zal spelen, is het argument van de zaterdagmarkt niet meer relevant. Eerder lieten de kooplui nog weten niet gecharmeerd te zijn van het feit dat hun markt zaterdag wellicht plaats zal moeten maken voor de schermen. Dit jaar heeft de markt al meerdere malen plaats moeten maken voor een evenement. De gemeente wil dat liever niet nog eens veroorzaken.

Maandagavond wordt duidelijk wanneer Nederland de achtste finales speelt. De gemeente hoopt dinsdag een besluit te nemen over het plan.