Het Groningse architectenbureau Van Ringen gaat mogelijk de nieuwe terminal van Flamingo Airport Bonaire ontwerpen. 

Tijdens een bijeenkomst op Schiphol werd maandag het voorontwerp van de passagiershal gepresenteerd.

De opdracht was de lokale sfeer en het openluchtconcept van het huidige gebouw te behouden. Met een oppervlakte van 8000 vierkante meter op de begane grond wordt de terminal twee keer zo groot.

De indeling is erop gericht om de passagiersstromen snel en gemakkelijk te verwerken. Daarnaast is er plaats voor restaurants en winkels.

Het is nog niet zeker of Van Ringen het definitieve ontwerp voor de terminal mag maken. ''Eerst moet de financiering rondgemaakt worden aan de kant van Bonaire International Airport'', legt Jan Kloos, voorzitter van de Raad van Commissarissen van het vliegveld, uit. ''Daarna gaan we de procedure opstarten.''

Volgens Kloos is gekozen voor Van Ringen, in plaats van bijvoorbeeld een architectenbureau op Bonaire, om de kennis die de Groningers in huis hebben. Van Ringen ontwierp eerder al Groningen Airport Eelde.

Tijdens de bijeenkomst werd ook bekendgemaakt dat de Nederlandse luchtvaartsector zich bereid heeft verklaard de plannen voor de vernieuwing en uitbreiding van Flamingo Airport actief te steunen.

Hiervoor is een stuurgroep opgericht, waarin naast Kloos onder andere KLM-CEO Camiel Eurlings is toegetreden.