Voorzitter Peter Bruijn van de afdeling Groningen van 50PLUS heeft zijn lidmaatschap opgezegd. Bruijn verlaat de partij uit onvrede met het huidige partijbestuur.

Dat heeft Bruijn in een brief aan het hoofdbestuur van de ouderenpartij laten weten. Hij keurt de handelswijze om het vertrouwen in Kamerlid Norbert Klein op te zeggen af.

''De partij is onvoldoende maatschappelijk relevant en straalt dit gebrek aan maatschappelijke relevantie af op onze ouderen. Naar mijn oordeel beschadigt dit de positie van ouderen in de samenleving en maakt dit ze extra kwetsbaar voor onder meer bezuinigingsmaatregelen'', schrijft Bruijn.

De afgetreden afdelingsvoorzitter vindt dat Norbert Klein zich wél inzet voor deze maatschappelijke relevantie, maar dat zijn inzet door 50PLUS wordt bestreden. ''Hiermee keert 50PLUS zich tegen een visie die ook de mijne is. Dit betekent dat ik Norbert Klein zal blijven steunen en dat sluit op dit moment een verder lidmaatschap van 50PLUS uit.''

Bruijn vindt dat het hoofdbestuur de kwestie rond Norbert Klein op de persoon speelt en dat het niet om de inhoud draait. Bruyn denkt daarom dat hij de visie van de partij niet van binnenuit kan veranderen. Hij heeft geen zin in een behandeling die nu Klein ten deel valt. ''Het op deze manier bestrijden van een persoon vind ik onaanvaardbaar. Daarnaast zal het voor anderen een waarschuwing zijn om niet na te denken over de inhoud van de partijkoers, hetgeen onherroepelijk leidt tot inhoudelijke verstarring.''