De gemeente Groningen is niet van plan de huur van stadion Euroborg voor FC Groningen te verlagen. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de SP.

De SP reageerde met schriftelijke vragen op berichten in de media dat FC Groningen met de gemeente in gesprek was over een mogelijke huurverlaging van de Euroborg. De partij zei het onbegrijpelijk te vinden dat een commerciële voetbalclub om gemeentelijke steun vraagt.

B en W antwoorden dat het college niet van plan is de huur te verlagen, omdat dat 'een gezonde bedrijfsvoering van Euroborg N.V.' in gevaar zou brengen.

Met de directie van de club is op 26 maart een gesprek geweest over de financiële positie van FC Groningen, schrijft het college. "In het gesprek ging het niet over verlaging van de huursom, maar over de ontwikkelingen op de langere termijn."

De club houdt het stadsbestuur regelmatig op de hoogte van de financiën. Anders dan de SP lijkt het college er niet op voorhand tegen om de club te hulp te schieten als dat nodig is.

"Als eigenaar van het Euroborgstadion heeft de gemeente vanzelfsprekend er belang bij dat FC Groningen haar verplichtingen kan nakomen. Wij zijn bereid om met FC Groningen na te denken over mogelijkheden om de financiële positie van FC Groningen te verbeteren", aldus B en W.