De RUG400-viering wordt zaterdag afgesloten met een groot feest in de binnenstad van Groningen. Daarbij zijn optredens van onder meer Bløf, De Jeugd van Tegenwoordig, Jan Rot en Sandra van Nieuwland. 

Dat maakte de Rijksuniversiteit Groningen dinsdag bekend.

's Middags vindt de Bomen Bootrace plaats, een roei-evenement tussen Groningen en Münster. Het wordt opgeluisterd door onder meer alumni-teams van Oxford en Cambridge en de olympische teams van 1972, 1996 en 2008.

De avond begint met een optocht van studenten en Stadjers die samen hun community-art-projecten presenteren aan het publiek. De Parade gaat van de Ossenmarkt via het Zuiderdiep naar de Grote Markt.

Bert Visscher

Op de Grote Markt, de Vismarkt en het Waagplein zijn diverse optredens. De avond wordt op de Grote Markt gehost door cabaretier Bert Visscher. Samen met het Noordpool Orkest treden oud-studenten als Sandra van Nieuwland, Ellen ten Damme, Pé en Rinus en Jan Rot op. De hoofdact op de Grote Markt is Bløf. Op de Vismarkt is De Jeugd van Tegenwoordig de uitsmijter en op het Waagplein speelt onder meer de AFM Jazzband.

Voor oud-studenten van de RUG is een speciaal programma samengesteld, dat om 10.00 uur begint met een ontvangst op het Broerplein. In het centrum volgt vanaf 12.00 uur een gezamenlijke lunch. Daarna zijn er lezingen en een borrel op de Grote Markt.