Tijdens een voetbaltoernooi is zaterdag 30.000 euro opgehaald voor het Mart & Tini fonds, dat zieke kinderen in het Martiniziekenhuis ondersteunt. 

Het geld is ingezameld door de stichting Dappere Dochters. Zaterdag organiseerden zij op de voetbalvelden van Uithuizermeeden een evenement waarbij het geld werd opgehaald. Er kwamen tussen de tweeduizend en vijfentwintighonderd bezoekers op het evenement af. 

Het bedrag wordt gedoneerd aan het Mart & Tini fonds, dat zich inzet voor zieke kinderen in het Martiniziekenhuis. Het fonds probeert voor afleiding en ontspanning te zorgen tijdens een ziekenhuisopname. 

De stichting 'Dappere Dochters'  is opgericht door het echtpaar Aalderd en Mariëlle Duinkerken uit Uithuizermeeden. In één jaar tijd verloren zij twee dochters, in het ziekenhuis hebben zij veel steun gehad aan het fonds. 

Deze actie is niet het einde van de stichting 'Dappere Dochters'. "Er zijn al nieuwe ideeën, die gaan we rustig uitwerken", schrijft oprichter Aalderd Duinkerken maandag op de website