FC Groningen heeft zich versterkt met Dino Islamovic. De 20-jarige aanvaller uit Zweden komt transfervrij over van Fulham, waar hij speelde in het onder 21-team.

Islamovic is een tweejarig contract, met een optie op een derde seizoen, overeengekomen. Twee maanden geleden liep de spits al stage in Groningen.

"Hoewel hij nog jong is, is Islamovic een fysiek sterke spits, die zowel naar de goal toe als in de bal kan spelen", zegt Henk Veldmate, de manager technische zaken van FC Groningen, op de website van de noorderlingen.

"Tijdens zijn verblijf in april, hier in Groningen, heeft hij ons weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hoewel Islamovic nog niet op het hoogste niveau heeft gespeeld, denken wij dat hij bij ons een volgende stap kan maken."

Goede indruk

Islamovic, die tevens de Montenegrijnse nationaliteit heeft, hield een goede indruk over aan zijn stageperiode in Groningen.

"Het niveau van de spelersgroep en de aanpak van de trainers, spraken me aan. Ik ben dan ook zeer blij dat FC Groningen mij de mogelijkheid biedt mijn carrière hier voort te zetten."

Burnet

Lorenzo Burnet heeft zijn contract bij FC Groningen met twee jaar verlengd. De 23-jarige linksback had een aflopende verbintenis. 

Burnet kwam in 2011 over van de jeugd van Ajax. Sindsdien speelde hij 86 wedstrijden voor de Groningers. 

"Ik zie het als een beloning voor met name mijn laatste halfjaar bij FC Groningen", laat Burnet weten. De eerste helft van het seizoen moest de Amsterdammer genoegen nemen met een reserverol. 

"Na de winterstop heb ik mijn kans gepakt, met als hoogtepunt natuurlijk mijn winnende treffer in de play-offs tegen Vitesse."