De SP en Seniorenpartij Delfzijl houden vrijdag een discussieavond over de toekomst van de ziekenhuiszorg in de provincie Groningen. Tweede Kamerlid Henk van Gerven is daarbij aanwezig.

SP Groningen maakt zich grote zorgen en schrijft op de eigen website dat de ziekenhuiszorg in Groningen dreigt in te storten.

Volgens de partij kon het Delfzicht Ziekenhuis afgelopen week geen spoedoperatie meer uitvoeren en zijn meerdere afdelingen verplaatst naar Winschoten.

"De ziekenhuiszorg in Groningen maakt enorme veranderingen door en de kwaliteit en beschikbaarheid van deze zorg staan onder druk", zo schrijft van Gerven.

"Het is zeer kwalijk dat bij al deze problemen de bewoners van de provincie en de werknemers van ziekenhuizen niet gehoord worden en de verzekeraars het debat weigeren aan te gaan. De SP doet daarom een voorzet op het publieke debat met deze discussieavond."

Belangstellenden kunnen vanaf 19.30 uur terecht in Partycentrum de Bolder. De avond wordt geleid door voormalig bijzonder hoogleraar zorgmanagement Sineke ten Horn.