De politie in Groningen heeft zaterdagavond vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident. Drie van de mannen zijn lid van een motorclub.

Bij de schietpartij raakte een 25-jarige man uit Amsterdam gewond. Het incident gebeurde aan de Kruitlaan in Groningen.

De Amsterdammer wist zelf het nabijgelegen UMCG te bereiken. De man werd daar behandeld aan zijn been. Hij mocht daarna het ziekenhuis verlaten en werd vervolgens meteen aangehouden voor geweldpleging. Ook drie mannen uit Appingedam (21, 26 en 28 jaar) werden ingerekend voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident.

Uit onderzoek bleek dat op de Kruitlaan en omgeving een gewelddadige confrontatie tussen twee groepen had plaatsgevonden. Eén van de Appingedammers is lid van motorclub Satudarah, terwijl twee andere verdachten lid zijn van de supportclub van Satudarah.

De plek van het incident, net buiten de gracht, is vlakbij de Stadsschouwburg. Daar trad zaterdagavond het Nationale Ballet op. In verband met het onderzoek moesten zij wachten met de afbouw. 

Alle verdachten worden zondag gehoord over wat er nu precies is gebeurd. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.