Dankzij een tip van een alerte taxichauffeur heeft de marechaussee woensdag vier mannen aangehouden in Zuidbroek. Het groepje wordt verdacht van internationale drugshandel, liet de politie vrijdag weten.

Het grensoverschrijdende politieteam Bunde, waar ook Nederlandse marechaussees deel van uitmaken, doet al een tijdje onderzoek naar drugshandel tussen Noord-Afrikanen uit Rotterdam en Utrecht en mannen uit Duitsland en Oost-Europese landen. In die zaak zijn op 12 mei al zeven aanhoudingen verricht en vonden invallen plaats in meerdere drugspanden.

Een Duitse taxichauffeur die woensdag twee Duitse mannen richting Groningen moest brengen, vertrouwde zijn klanten niet en stelde de politie op de hoogte.

De taxi moest in Zuidbroek stoppen en gealarmeerde marechaussees in burger zagen hoe de twee vervolgens bij een 26-jarige man uit Nieuwegein en een 17-jarige jongen uit Utrecht in de auto stapten. De Nederlanders waren eerder in het onderzoek al eens onder de loep genomen.

De marechaussee hield het viertal aan en vond daarop acht vrij grote zakjes met bruin en wit poeder in de auto. De man uit Nieuwegein had 950 euro op zak, de Utrechtenaar had 250 euro bij zich. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Het viertal zitten vast voor nader onderzoek.