Grondlegger van zeehondencrèche Pieterburen Lenie 't Hart krijgt geen vertrekpremie. De raad van toezicht en 't Hart hebben daar vrijdag afspraken over gemaakt. 

Daarmee komt definitief een einde aan de strubbelingen tussen de crèche en de voormalig directeur, zegt een woordvoerder.

't Hart vertrekt officieel op 1 oktober bij de crèche. Ze wilde in eerste instantie een vertrekpremie van honderdvijftigduizend euro, maar die eis heeft ze ingetrokken.

De raad overlegt nu nog met 't Hart over een mogelijke toekomstige adviseursrol. Daar wordt op korte termijn al duidelijkheid over verwacht, denkt de woordvoerder.

Aan het einde van de middag twitterde 't Hart: "Einde Pieterburen. Geen pensioenvoorziening mee. Ook geen adviseur. Alleen als dierenwelzijn weer op één komt. Wel adviseur in Stellendam".

Beleid

't Hart diende eerder dit jaar al haar ontslag in na een conflict over het nieuwe beleid van de opvang, waarin zeehonden eerder teruggezet worden in de natuur.

Ook wilde ze dat haar naam niet meer verbonden was aan de opvang. Haar naam is al van alle borden en logo's gehaald. Vorige maand liepen de onderhandelingen over het ontslag van 't Hart nog spaak.