Bij een grootscheepse alcoholcontrole in Groningen zijn donderdagavond en -nacht flink wat weggebruikers op de bon geslingerd. Veel bekeuringen betroffen echter geen overmatig alcoholgebruik, maar andere verkeersovertredingen.

Op de Stationsweg, de Steentilburg en het Emmaplein hebben in totaal 676 mensen een blaastest gedaan, liet de politie weten.

Vier personen kregen een rijverbod en een proces-verbaal aan hun broek omdat ze veel te diep in het glaasje hadden gekeken.

Ook zijn boetes uitgedeeld. Een beschonken 17-jarige automobilist die zonder begeleider reed, moest zijn rijbewijs inleveren. Hem hangt nog een andere straf boven het hoofd.

Vals kenteken

Verder heeft de politie vijf bekeuringen uitgeschreven wegens rijden zonder rijbewijs. Twee weggebruikers werden beboet omdat zij ergens reden waar dat niet mocht. Drie andere bestraften reden zonder gordel, één met een vals kenteken en een ander belde niet handsfree.

Daarnaast was er nog sprake van een snelheidsovertreding, heling van een gestolen fiets en reed een bestuurder op een rotonde over de verkeerde rijrichting. Tot slot hield een verkeersgebruiker zich niet aan de ID-plicht.