Atleet Olfert Molenhuis heeft net als 2013 de halve marathon gewonnen tijdens de 'Nacht van Groningen', die traditioneel plaatsvindt op de avond van Hemelvaartsdag.

De atleet van Team 4Mijl liep een tijd van 1.06:52 uur. Bij de dames ging de winst over de 21,1 kilometer naar Lidy van Lente uit Groningen.

De startschoten werden onder meer verzorgd door de kersverse wethouder van sport Paul de Rook en bobber Edwin van Calker.

De bobber is ambassadeur bij Right To Play. Voor dit doel kon na afloop een cheque van 1.625 euro uitgereikt worden.

Andere afstanden

Naast de halve marathon waren er ook diverse andere afstanden waarop om de zege gestreden werd. Te weten de 15 kilometer, 10 kilometer en 5 kilometer.

Daarnaast waren er een bedrijvenloop, een estafette en ook nog een studentenrun. Dit alles onder de bezielende leiding van Topsport Noord Nederland van directeur Grietje Pasma.

Op de 15 km werd Jeroen Talens (57.59 min) uit Utrecht eerste bij de heren en was Yasmin Hillebrink (56.45 min ) uit Groningen de snelste bij de vrouwen. De zege op de 10 km ging naar Adriaan Fransen (32.13 min) uit Assen en bij de vrouwen juichte Stefanie Bouma uit Groningen als eerste (35.10 min).

Op de 5 km finishte Henk Bakker (15.38 min) uit Groningen als eerste. Hier was Marcella Herzog uit Groningen (17.07 min) de snelste vrouw.