De looproutes op het Hoofdstation zijn volkomen onduidelijk, dus moet het 'ridicule' voetgangersgebied boven de fietsenstalling weggehaald worden. 

Dat vinden de Vrienden van de Stad Groningen, een organisatie die zich inzet voor een positief beeld over de stad. "De stationshal is een van de mooiste van Europa, het is jammer dat dat visitekaartje buiten de voetgangersstromen is komen te liggen", laat secretaris Chris Wessels namens de organisatie aan de Groninger Internet Courant weten. 

Voetgangers komen niet vaak meer langs die stationshal sinds het 'stadsbalkon' in 2007 boven de fietsenstalling is gebouwd. Van de plannen om dan maar met markeringen voetpaden op het stadsbalkon aan te geven, willen de Vrienden van de stad Groningen niets weten. "Met zulk lapwerk wordt het bouwsel alleen maar onlogischer en ridiculer", aldus Wessels. 

In plaats daarvan zouden de omhoogstekende delen van het stadsbalkon weggehaald moeten worden. "Daarmee kan de entreehal van ons schitterende station veel beter tot zijn recht komen."

De komende jaren moet het stationsgebied flink aangepast worden. Er zullen onder andere sporen veranderen en er wordt een herinrichting van de zuidzijde van het gebied verwacht. De verschillende deelprojecten moeten tussen 2015 en 2020 uitgevoerd worden.