Een nog onbekend persoon verstopt geld op verschillende plekken in Groningen en geeft op Twitter tips over de vindplaats.

Volgens het twitteraccount hebben al twee personen een biljet van 50 euro gevonden. Maandagochtend werd om 04.10 uur de eerste tweet verstuurd: "We zijn begonnen! Westerhaven wakker worden. Is het de late dronkaard of de vroege sporter?"

Groningers konden op zoek naar een drankfles met daarin een briefje van 50 euro, zo was te zien op de foto die werd gepost. Naar eigen zeggen is het geld gevonden door een twitterloze volger.

Een aantal uur later verstopte de twitteraar nog eens 50 euro in een cd-hoesje in het gras bij een speelplaats in het Noorderplantsoen, zo schreef hij of zij. "Money for nothing", aldus de onbekende.

San Fransisco

De twitteraar heeft zijn actie gebaseerd op het twitteraccount @HiddenCash uit San Francisco. Daar worden dollarbriefjes verstopt. "Wekelijks wordt er geld verstopt in en rond Groningen en worden er hier aanwijzingen gegeven. Succes!" laat de anonieme geldschieter weten.

Wie of wat er achter het Groningse geldtwitteraccount zit, is nog niet bekend. Maandagnacht heeft het dan nog geen dag oude account al ruim 1.600 volgers.