In de Groningse binnenstad vindt zaterdagavond De Nacht van Kunst en Wetenschap plaats, volgens de organisatie zijn er zo'n 6000 mensen op de been. 

Het evenement maakt deel uit van het 400-jarige lustrumfeest van de RUG, dat deze maand gevierd wordt. Vanaf 20.00 uur tot na middernacht zijn er zo'n tweehonderd acts, workshops, nachtcolleges, lezingen, exposities, proefopstellingen, talkshows en bands te vinden in de binnenstad.

"Het leuke is dat, net als voorgaande jaren, de wetenschap een hoofdrol speelt", aldus een woordvoerster van de organisatie. Het is de bedoeling dat het publiek een eigen route uitstippelt 'langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verschillende plaatsen'.

In het centrum is de sfeer gezellig en gemoedelijk. Naast studenten zijn er vooral veel stadjers op de been om de activiteiten te bezoeken. De meeste acts zijn alleen te bezichtigen met een polsbandje dat de afgelopen weken werd verkocht. Het grote podium op de Vismarkt, waar onder andere Douwe Bob en The Black Atlantic optreden, is wel zonder toegangskaartje te bezoeken.

Hoogtepunt

Om 01.00 uur staat een optreden van Nobody Beats The Drum gepland. "Dat belooft een hoogtepunt te worden. Zij treden op met een 'tesla coil', een installatie die elektrostatische energie opwekt en stroom rondschiet met verschillende toonhoogtes."

De Nacht van Kunst en Wetenschap werd in 2009 voor het eerst georganiseerd als samenwerking tussen Groningse onderwijsinstellingen.