GasTerra Flames heeft donderdagavond in Den Bosch een duel in de finale van play-offs (best-of-7) verloren, daardoor zijn ze zondag sowieso nog geen landskampioen. 

Het team verloor met 75-61 van SPM Shoeters, dat voor eigen publiek in Den Bosch speelde. Daarmee is de stand in de play-offs 2-2. Komende zondag wordt in Martiniplaza het vijfde duel gespeeld. Als Gasterra Flames dit vierde duel had gewonnen, had het zondagavond landskampioen kunnen worden. 

Een van de spelers, Ross Bekkering, heeft alsnog vertrouwen in een goede afloop. "We moeten een paar kleine aanpassingen doen om te winnen. We zijn teleurgesteld, maar we hebben vanavond verloren van een goed spelend team. We hadden in defensief opzicht wat beter moeten opletten."

Grote veranderingen verwacht de power-forward niet voor het vijfde duel. "We blijven gewoon op onze manier spelen, dat is het hele seizoen al erg succesvol. Ik heb er vertrouwen in dat we deze play-offs gaan winnen. Als we een paar kleine aanpassingen doen en in defensief opzicht iets minder fouten maken moet dat gewoon mogelijk zijn."

Als de Groningers zondag winnen van het team uit Den Bosch volgen nog een zesde en mogelijk zevende duel voordat ze daadwerkelijk landskampioen zijn.