De Ellen ten Damme-trein komt vrijdag naar Groningen, zo kondigde Arriva maandag aan. Aanleiding voor de komst van de speciale trein uit Gelderland is de voorstelling De laatste vriend van Napoleon.

De voorstelling is vanaf 28 mei tot en met 5 juni te zien in Delfzijl.

Al bijna een jaar rijdt de speciale Ellen ten Damme-trein rond in het oosten van het land. In de trein zijn foto's te zien uit het boek Obsessie, waarvoor de zangeres twee jaar lang werd gevolgd door natuurfotograaf Danny Ellinger, met wie ze een relatie kreeg.

De buitenkant is versierd met levensgrote foto's van de brunette. De trein is normaliter opgenomen in de dienstregeling van Arriva in de regio Achterhoek en Rivierenland.

Vrijdag haalt Arriva de trein naar Groningen. Ellen ten Damme verzorgt 's avonds aan boord een optreden en zingt een lied uit het muziektheaterspektakel voordat de trein van Groningen naar Delfzijl rijdt.

De Ellen ten Damme-trein rijdt van 23 mei tot en met 5 juni tussen Groningen en Delfzijl. Bezoekers van de voorstelling reizen met hun entreekaart op de dag van de voorstelling gratis met de treinen van Arriva in het noorden.