'Veel onduidelijk over Griekenland'

BERLIJN - De eurolanden zijn er nog niet over uit op welke termijn de Griekse schuldenlast weer houdbaar moet zijn en hoe het gat in de Griekse financiën moet worden gedicht als het land meer tijd krijgt om zijn doelen te halen.

Dat hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble woensdag aan partijgenoten laten weten.

Zij lichtten de Duitse politici achter gesloten deuren in over de mislukte eurotop van afgelopen nacht. Volgens anonieme betrokkenen gaf Schäuble daarbij aan dat nog niet duidelijk is of de Griekse schuldenlast in 2020 weer op een enigszins houdbaar niveau moet zijn of dat het land 2 jaar extra de tijd kan krijgen.

Daarnaast is er onenigheid over de manier waarop een gat van 14 miljard euro in de Griekse financiën moet worden gedicht.

Volgens Merkel is het mogelijk dat verschillende eurolanden daarbij op verschillende manieren een bijdrage leveren. Daarbij kan worden gedacht aan lagere rentes op noodleningen of door het Europese noodfonds uit te breiden.

Alles over Griekenland in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie