PARIJS - De Franse president François Hollande zal er alles aan doen om Griekenland in de eurozone te houden. Dat zei hij woensdag na afloop van een gesprek met de Spaanse minister-president Mariano Rajoy.

''Ik zal er alles aan doen om de Grieken te overtuigen in de eurozone te blijven. Ook zal ik er alles aan doen om Europeanen die twijfelen over de noodzaak om Griekenland in de eurozone te houden te overtuigen'', aldus Hollande.

Het gaat volgens de Franse president niet alleen om een zaak van de Grieken. ''Het is een kwestie voor de eurozone, voor Europa en voor de groeiomstandigheden.''

Rajoy liet eerder op de dag opnieuw weten dat het steeds moeilijker wordt voor Spanje om aan financiering te komen door de sterk stijgende rente.

''Het is een moeilijke en gecompliceerde situatie. De risicopremie is flink gestegen en dat betekent dat het moeilijk is om jezelf te kunnen financieren tegen een redelijke prijs.''

Kapitaal

Eerder deze maand zei Rajoy ook al problemen te verwachten met het aantrekken van kapitaal. Door de zorgen over een eventueel Grieks vertrek uit de euro en de gevolgen voor Spanje is de rente op Spaanse obligaties flink opgelopen. Volgens Rajoy zou het een ''grote fout'' zijn als Griekenland de euro verlaat. 

Alles over Griekenland