AMSTERDAM - Asus en Google verkopen per maand ongeveer 1 miljoen exemplaren van de goedkope Nexus 7-tablet.

Dat heeft David Chang, Chief Financial Officer bij Asus, aan the Wall Street Journal laten weten.

"In het begin lag het verkoopcijfer rond de 500.000 per maand", vertelt Chang. "Daarna groeide het naar zo’n 600.000 tot 700.000 exemplaren en de afgelopen maand lag het cijfer heel dicht bij de 1 miljoen." De verkoop blijft dus nog flink toenemen.

Het 16 GB-model van de 7 inch-tablet is sinds begin september in Nederland verkrijgbaar voor 250 euro. In veel andere landen wordt ook een 8 GB-versie verkocht voor 200 euro of 200 dollar.

Leveringsproblemen

NU.nl wist begin oktober al te melden dat er in Nederland leveringsproblemen zijn rond de Nexus 7 omdat de vraag groter is dan verwacht. De tablet is al enkele weken zeer beperkt leverbaar. In november en december moet de beschikbaarheid verbeteren.

Vanaf medio november wordt er ook een 32 GB-versie geïntroduceerd die het 16 GB-model moet vervangen en dan ook 250 euro gaat kosten.

Samenwerking

De Nexus 7 is een samenwerking van Asus en Google. Asus heeft de hardware voor zijn rekening genomen terwijl Google een kale versie van Android aan heeft geleverd. Normaal zetten Androidfabrikanten nog hun eigen schil over het besturingssysteem heen.