AMSTERDAM – Google staat op het punt Dennis Woodside, die bij de zoekgigant de afdeling Amerika leidt, te benoemen als nieuwe CEO van Motorola.

Dat schrijft Bloomberg op basis van drie anonieme bronnen binnen de bedrijven. Google wil Motorola overnemen voor 12,5 miljard dollar en heeft vanuit de VS inmiddels groen licht gekregen.

Volgens de bronnen wordt de huidige topman van Motorola Mobility, Sanjay Jha, aan de kant gezet voor Woodside die momenteel de baas is over Zuid- en Noord-Amerika bij Google.

Naast Woodside zouden ook Christy Wyatt, senior vice president bij Motorola, en John Bucher, Chief Strategy Officer, in de race zijn geweest. Uiteindelijk zal de zoekgigant volgens de bronnen binnenkort kiezen voor de eigen topman.

Woodside zit sinds 2009 op zijn huidige positie. Hij was daarvoor echter al langer werkzaam voor Google, zo blijkt uit zijn profiel op LinkedIn. Zowel Motorola als Google willen niet reageren op de geruchten. Het is dus ook onduidelijk waarom Jha direct vervangen moet worden.