AMSTERDAM – Samsung gaat mogelijk toch aan de slag met Google TV. Onlangs kondigde de tv-fabrikant een eigen concurrerende dienst met de naam Smart TV aan.

Volgens persbureau Bloomberg heeft Google de beperking wat betreft het gebruik van Intel-chips opgeheven. Samsung mag nu dus ook eigen chips gebruiken volgens een anonieme bron.

Voorheen verplichte Google fabrikanten een bepaalde chip te gebruiken. Tot nu toe hebben alleen Sony en Logitech tv’s met Google TV aangekondigd. Andere fabrikanten, waaronder Samsung, zouden snel volgen, maar de zoekgigant stelde nieuwe aankondigingen eind vorig jaar uit.

Eigen chips

Door de beperking voor het gebruik van andere chips op te heffen, hoopt Google fabrikanten mogelijk als nog over de streep te trekken. Specifiek voor Samsung is dit een kans omdat dit een van de weinige fabrikanten is die ook eigen chips ontwikkelt en deze gebruikt in de eigen tv’s.

Met Google TV komen internet en televisie dichter bij elkaar. Zo kunnen gebruikers internetten op hun tv en zo bijvoorbeeld livestreams kijken. Wat er met Smart TV van Samsung gebeurt als het bedrijf Google TV omarmt is niet bekend.