HOOFDDORP - Google staat bovenaan de lijst van meest gerespecteerde bedrijven ter wereld. Deze lijst werd onlangs gepubliceerd door het Reputation Institute. Sony staat op de tweede plaats.

Het onderzoek is eerst landelijk in 32 verschillende landen gehouden en hieruit zijn de meest gerespecteerde bedrijven per land gekozen.

De 600 grootste bedrijven van heel de wereld deden mee aan dit onderzoek. Uit de meest geliefde bedrijven werden de 28 best beoordeelde gekozen. Na Google en Sony zijn The Walt Disney Company en automerk BMW de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld.

Per regio

Reputation Institute heeft ook gekeken naar de meest gerespecteerde bedrijven per regio. In elke regio wordt een ander bedrijf meer gerespecteerd: The Walt Disney Company in Azië, Sony in Centraal Europa, Google in Noord-Europa, Johnson & Johnson in Noord-Amerika en Nestle in Centraal en Zuid Amerika.

Reputation Institute is één van de grootste bedrijven die zich bezig houdt met de reputaties van bedrijven. Het bedrijf zit in dertig verschillende landen en helpt bedrijven te werken aan hun reputatie om zo betere relaties op te bouwen met aandeelhouders.