Bauke Mollema verwacht dat hij het nog behoorlijk lastig gaat krijgen om zijn vijfde plaats in het algemeen klassement van de Giro d'Italia vast te houden. De Groninger vreest voor de concurrentie van de Colombiaan Miguel Ángel López.

"López komt wel heel dichtbij, dus dat gaat nog een lastige klant worden", stelde Mollema vrijdag na afloop van de negentiende etappe bij Eurosport.

In de bergrit naar San Martino di Castrozza ging López op de slotklim in de aanval. De klimmer van Astana pakte 44 seconden op de favorietengroep, waartoe ook Mollema behoorde.

"Het ging niet super", concludeerde de kopman van Trek-Segafredo. "Onderaan moest ik bijna passen, maar gelukkig kwam ik snel weer terug. Ik was blij dat ik in dat groepje kon blijven, want meer dan bijblijven zat er vandaag niet in."

"Het was een beetje een gekke bergetappe. We hebben heel rustig aan gedaan tot halverwege de slotklim en toen ontplofte de koers."

Miguel Ángel López gaat in de aanval op de slotklim. (Foto: ANP)

Mollema heeft kleine halve minuut voorsprong op López

In het klassement behield Mollema zijn vijfde plaats, maar zijn voorsprong op nummer zes López bedraagt nog 26 seconden. Zondag wordt de Giro wel afgesloten met een individuele tijdrit, waarin Mollema normaal gesproken tijd terug kan pakken op López.

"Maar eerst komt de etappe van morgen nog. Dat wordt een heel andere dag", blikte Mollema vooruit.

Zaterdag staat de koninginnenrit in de Giro namelijk op het programma. Deze etappe telt vijf beklimmingen, waarvan twee van de eerste categorie. De finish ligt op de Monte Avena, een klim van de eerste categorie.