De verpleegafdelingen van het Erasmus MC zijn vrijdag overgeplaatst naar een nieuw pand. Het is de laatste stap in de verhuizing van het Rotterdamse ziekenhuis.

Tachtig patiënten zijn vrijdagochtend in hun bedden naar de nieuwbouw overgeplaatst van de Erasmus-locatie Daniel den Hoed in Rotterdam-Zuid naar het nieuwe pand in het centrum.

De patiënten werden in hun bed in speciaal daarvoor ingerichte vrachtwagens gereden naar hun nieuwe kamers in het ziekenhuis aan de 's-Gravendijkwal. Ernstig zieke patiënten werden hierheen vervoerd in ziekenauto's.

Motoragenten begeleidden de vrachtwagens en ambulances. De weg werd vrijgehouden door verkeersregelaars en alle verkeerslichten stonden op groen gaan.

De colonnes vertrokken vanaf 8.00 uur om de tien minuten. Rond 14.00 uur waren alle patiënten in het nieuwe pand.

Nieuwbouw

Ook zullen vrijdag de laatste patiënten uit het oude gebouw van het Erasmus MC verhuizen naar het nieuwe pand. Hierna is het nieuwe ziekenhuis, dat ruim 200.000 vierkante meter groot is, volledig in gebruik. In het gebouw staan achthonderd bedden en er zijn 522 eenpersoonskamers. 

Eerder deze week gingen de nieuwe poliklinieken in het ziekenhuis open. Het ziekenhuis zal in september officieel geopend worden.