Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Kaalheid kan genezen worden door nieuwe medicijncombinatie'

Onderzoekers van de universiteit van Manchester hebben mogelijk een effectieve medicijncombinatie ontdekt die kaalheid zou kunnen bestrijden.
Door NU.nl

Het medicijn ciclosporine A, dat wordt gebruikt tegen auto-immuunziekten, bevordert haargroei. Wanneer dit medicijn wordt gecombineerd met Way-316606, dat wordt gebruikt bij de behandeling van osteoporose (botontkalking), zou dit effectief zijn in de behandeling van kaalheid, schrijft de BBC.

Volgens een onderzoeker van de universiteit van Manchester zijn de eerste tests van de medicijncombinatie positief en kan het "een groot verschil maken voor mensen die last hebben van ernstig haarverlies". De medicijnen zorgen ervoor dat haargroei wordt gestimuleerd.

Momenteel zijn er twee medicijnen die gebruikt worden tegen kaalheid, maar deze zorgen ook voor bijverschijnselen en hebben niet in alle gevallen resultaat.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS Biology. Klinisch onderzoek, uitgevoerd op mensen, moet uitwijzen of de medicijncombinatie inderdaad succesvol en ook veilig blijkt.

Aanbevolen artikelen