Meer mensen zochten hulp bij psychische hulptelefoon

Meer mensen dan ooit hebben in het eerste kwartaal van dit jaar contact gezocht met de landelijke psychologische hulplijn Sensoor. In totaal zochten meer dan 22.400 mensen hulp, ruim 3.500 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens de telefonische hulpverlener neemt het aantal "alarmerend snel'' toe.

Volgens Sensoor heeft de stijging vooral te maken met de oplopende wachttijden in de GGZ. "De lange wachtlijsten verergeren niet alleen psychische klachten, de drempel om psychische hulp te zoeken wordt daardoor ook hoger'', aldus de hulpdienst, die grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers.

De hulpverleners werden in de eerste drie maanden van dit jaar in totaal meer dan 63.000 keer gebeld, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Behalve over psychische problemen, gingen die gesprekken vooral over eenzaamheid en relatieproblemen.

Aanvulling

Sensoor telt ruim 1.200 vrijwilligers die jaarlijks meer dan 280.000 gesprekken voeren met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of eenzaam. De dienst vormt een aanvulling op formele vormen van zorg en welzijn.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie