Stichting Abortuskliniek Amsterdam (SAA) opent volgende week een vestiging op de Sarphatistraat in Amsterdam, op dezelfde locatie waar eerder de Amsterdamse vestiging van CASA zat. 

Met de sluiting van deze vestiging had de stad enkele maanden geen abortuskliniek meer.

CASA werd begin november failliet verklaard. De organisatie zou een miljoenenschuld hebben opgebouwd door verzekeringsfraude door oud-werknemers. Door het faillissement moesten vrouwen uit Amsterdam op een wachtlijst van soms wel drie weken worden geplaatst bij andere klinieken in de regio.

De vestiging in Rotterdam kreeg in december een doorstart onder de vleugels van Gynaikon Klinieken. Vier andere afdelingen gingen definitief dicht.

SAA benadrukt dat er geen sprake is van een doorstart van CASA Amsterdam. Stichting Abortuskliniek Amsterdam is een zelfstandige stichting, die een vergunning heeft gekregen voor het afbreken van ongewenste zwangerschappen tot achttien weken.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!