Onderzoek naar blauwzuur in abrikozenpitten wordt versneld

Het onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar abrikozenpitten in winkels en websites wordt versneld. 

Dat gebeurt omdat in de abrikozenpitten van drogisterijketen Erica Kruiderijen het wettelijk maximumgehalte waterstofcyanide (blauwzuur) fors" is overschreden, aldus minister Bruno Bruins (Medische Zorg).

RTL Nieuws meldde eind vorig jaar dat een man bijna was overleden na het eten van de abrikozenpitten van Erica. Destijds is het product direct uit de winkel gehaald.

Onderzoek van de NVWA wijst nu uit dat de pitten veel te veel waterstofcyanide bevatten. Daarom heeft de NVWA de drogisterijketen woensdag de opdracht gegeven het publiek daarvoor te waarschuwen.

Bruins wacht het onderzoek naar de andere abrikozenpitten af om te zien of extra maatregelen genomen moeten worden.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie