Amalia kinderziekenhuis Nijmegen opent brandwondencentrum

Het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen opent een brandwondencentrum speciaal voor kinderen. In het centrum kunnen ook kinderen terecht die behalve brandwonden meer ernstige letsels hebben opgelopen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk. 

Tot nu toe had alleen het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk een gespecialiseerde kinderbrandwondenafdeling, aldus een woordvoerster van het Amalia, onderdeel van het academische ziekenhuis Radboudumc.

Nijmegen gaat kinderen uit de oostelijke helft van het land en uit de Duitse grensregio behandelen. Het ziekenhuis heeft alle soorten kinderspecialismen in huis. Groot voordeel daarvan is volgens het ziekenhuis dat ernstig gewonde kinderen niet onnodig verplaatst hoeven te worden, wat bij brandwonden een zeer pijnlijk en risicovol proces is.

Brandwonden vereisen bij kinderen andere zorg dan bij volwassenen. Alle zorg op een plek heeft direct effect op de behandeling en het herstel van de slachtoffertjes, zegt het ziekenhuis. Kinderen kunnen in Nijmegen ook terecht voor cosmetische en psychologische zorg achteraf. Gemiddeld komen 160 kinderen per jaar bij een brandwondencentrum terecht.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie