Belgisch ziekenhuis ontwikkelt nieuwe behandeling ziekte van Crohn

Het Imelda ziekenhuis in het Belgische Bondheiden heeft een nieuwe behandelingsstrategie ontwikkeld voor de ziekte van Crohn. Het gaat om een zogeheten treat-to-targetstrategie. De resultaten van een groot internationaal onderzoek zijn gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet.

De onderzoekers gingen na of de treat-to-targetstrategie beter was dan een standaardbehandeling. De Inflammatory Bowel Disease-kliniek van het Imeldaziekenhuis was een van de leidende centra van dit onderzoek.

"Bij de nieuwe methode behandelen we niet alleen op basis van symptomen, maar ook op basis van ontstekingsparameters in het bloed en de stoelgang", zegt dr. Peter Bossuyt van het Belgische ziekenhuis.

"De therapie wordt bij treat-to-target dan ook bijgestuurd, zelfs wanneer de patiënt klachtenvrij is. De resultaten tonen aan dat na een jaar behandeling de patiënten in de treat-to-targetgroep het opvallend beter doen dan patiënten die de standaard behandeling kregen", vervolgt Bossuyt.

De ziekte van Crohn is een aandoening van het maag- en darmstelsel. Bij de ziekte ontstaat een aanval van het immuunsysteem op de darm.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie