Consumentenbond trekt waarschuwing voor giftige matrassen in

De Consumentenbond heeft de waarschuwing voor gifstoffen in matrassen ingetrokken. Het Duitse chemieconcern BASF verzekert dat er geen gezondheidsgevaar is bij het gebruik van de matrassen. 

De Consumentenbond meldde vrijdag eerder dat door een productiefout bij BASF ruim een maand lang een gifstof is terechtgekomen in schuimvulling voor onder andere matrassen. Daarvoor waarschuwde het concern begin deze maand. 

Inmiddels heeft BASF via een persbericht verklaard dat "er op basis van nader onderzoek geen reden is om uit te gaan van een gevaar voor de gezondheid", omdat de aangetroffen concentraties dichloorbenzeen in het onderzochte materiaal "laag" zouden zijn. De gifstof betreft dichloorbenzeen, dat schadelijk is voor de huid, ogen en luchtwegen en mogelijk kanker veroorzaakt.

BASF benadrukt dat het dichloorbenzeen dat is gebruikt voor PU-schuim, dat het meest wordt gebruikt voor de vulling van matrassen, snel vervliegt. De Consumentenbond raadt aan om de matras voor gebruik eerst te luchten.

Boxspringleverancier Swiss Sense, die ook matrassen verkoopt met PU-schuim, laat aan NU.nl weten dat uit officiële verklaringen van hun toeleveranciers en van de producten waar de fout is gemaakt, BASF, blijkt dat de producten schoon en veilig zijn en er geen enkel risico voor de gezondheid bestaat.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie