Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
zomer zomerweer lente lenteweer boterbloem boterbloemen hooikoorts pollen allergie genieten geluk vrijheid gelukkig

'Veel overlast voor mensen met hooikoorts in hemelvaartsweekend'

Hooikoortspatiënten zullen aankomend weekend veel last krijgen van allergieklachten. Dat is de voorspelling van Weeronline, Wageningen University en het LUMC.
Door NU.nl

Het warme, droge en zonnige weer zorgt ervoor dat grassen groeien en allergeenpollen verspreiden. De klachten worden ook versterkt door luchtvervuiling.

De afgelopen weken zijn de grassen in bloei gekomen, met een langzaam toenemende graspollenconcentratie als gevolg. Het warme weer doet de pollenconcentraties de komende dagen in een harder tempo toenemen.

Hooikoortspatiënten wordt aangeraden om hun medicatie af te stemmen op het vergrote aantal pollen.

Zeelucht

Op Hemelvaartsdag waait de wind uit het noorden tot noordwesten en kan men op de stranden schone zeelucht inademen, meldt Weeronline. Vrijdag draait de wind en zal er geen schone zeelucht worden aangevoerd. Er komt dan ook aanvoer van pollen uit buurlanden bij.

Zondag is kans op een lokale onweersbui, maar dit zal slechts tijdelijk verlichting geven. Bovendien zal het gras door extra bodemvocht nog beter bloeien.

De piekperiode voor pollen, die komende dagen van start gaat, zal naar verwachting tot eind juni in het zuiden van het land duren en tot half juli in het noorden van het land.     

Beeld uit video: Wat kun je doen tegen hooikoorts?1:13
Afspelen knop

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Wat kun je doen tegen hooikoorts?


Lees meer over:

GezondheidHooikoorts

Aanbevolen artikelen