Steeds meer jongeren onder de achttien krijgen jeugdhulp

Bijna elf van de honderd jongeren tot achttien jaar krijgt jeugdhulp. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek op uit onderzoek over het jaar 2016. 

Jeugdhulp bestaat uit het begeleiden en behandelen van jeugdigen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen.

Het ging om 367.000 gevallen. Dat was iets meer dan het jaar ervoor, toen er ongeveer 343.000 waren en ze 10 procent van alle jongeren beneden de achttien uitmaakten.

Ruim een kwart (27 procent) van de jeugdhulpjongeren was in 2016 afkomstig uit een eenoudergezin, terwijl in totaal 15 procent van alle meisjes en jongens opgroeit met maar één ouder.

Zoetermeer en Roermond

De meeste jeugdhulp werd verstrekt in Hoogezand-Sappemeer, Zoetermeer, Hillegom en Roermond. Daar kreeg meer dan 15 procent van de jongeren hulp. Ook andere gemeenten in Groningen en Limburg hebben relatief veel jeugdhulpklantjes.

In de gemeenten Schiermonnikoog, Staphorst, Edam-Volendam, Urk en Rozendaal wordt jeugdhulp het minst verschaft, namelijk aan minder dan 6 procent.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie