Ouders met kleine kinderen zijn vaker ziek

Ouders van jonge kinderen hebben vaker een infectie van de bovenste luchtwegen dan leeftijdsgenoten zonder of met oudere kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de ouders met kinderen jonger dan vier jaar zei 56 procent last te hebben gehad van verkoudheid, keelontsteking, griep of voorhoofdsholteontsteking in de twee maanden voordat ze werden ondervraagd. Bij de totale groep ondervraagden gaat het om 40 procent.

Ouders van kinderen tussen de vier en twaalf jaar (42 procent) en twaalf jaar of ouder (34 procent) zijn minder vaak verkouden, net als mensen zonder thuiswonende kinderen (33 procent).

Veertigplussers

Bovenste luchtweginfecties komen over het algemeen vaker voor bij mensen boven de veertig, aldus het CBS. Dat ouders van jonge kinderen vaker ziek zijn, kan dus ook samenhangen met het feit dat ze gemiddeld jonger zijn dan mensen zonder thuiswonende kinderen of met oudere kinderen.

Als rekening wordt gehouden met hun leeftijd, maken ouders van jongere kinderen nog steeds ruim anderhalve keer zoveel kans om grieperig of verkouden te worden dan mensen zonder of met oudere kinderen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie