Een van de twee verpleegafdelingen die het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) een week geleden sloot wegens besmetting met de MRSA-bacterie, is weer schoon. Vanaf vrijdag kunnen daar weer patiënten worden opgenomen.

Op de andere verpleegafdeling gelden nog uitgebreide maatregelen om infectie te voorkomen. Daarom is opname op die afdeling nog steeds beperkt, meldt het ziekenhuis vrijdag.

Vier patiënten op de twee afdelingen voor plastische chirurgie, heelkunde, urologie en gynaecologie bleken een week geleden besmet te zijn met de MRSA-bacterie. Zo'n besmetting is normaal gesproken niet gevaarlijk, maar mensen met een verminderde afweer kunnen er ernstig ziek van worden. Drie van de vier patiënten zijn ondertussen weer beter.

Patiënten die tussen 1 februari en 16 maart op een van de twee afdelingen hebben gelegen, krijgen volgens het ziekenhuis vrijdag of zaterdag een brief thuis met daarin een kweeksetje. Daarmee kunnen ze bij zichzelf een kweek afnemen dat die terugsturen naar het ziekenhuis. Het CWZ controleert de kweken op een mogelijke besmetting.