Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Amerikanen hebben steeds minder seks'

Amerikanen hebben minder seks dan twintig jaar geleden. Aan het begin van dit decennium hadden ze per jaar gemiddeld zeven keer minder seks ten opzichte van het begin van de jaren negentig.
Door NU.nl

Onderzoekers van de San Diego State University en de Widener University analyseerden gegevens, verzameld tussen 1989 en 2014, van 26.600 Amerikanen. Het leeuwendeel van de respondenten identificeerde zich als heteroseksueel.

Vanaf het vijfentwintigste levensjaar heeft een volwassene per jaar gemiddeld 118 keer minder seks. Twintigers hebben gemiddeld tachtig keer per jaar seks. Zestigers circa twintig keer per jaar.

De onderzoekers denken dat de daling voornamelijk komt omdat steeds meer mensen single door het leven gaan. Gemiddeld hebben zij minder seks dan degenen die een relatie hebben.

Minder seks

De afname is te zien in alle leeftijdscategorieën, werk- en opleidingsniveaus, rassen, regio's en bij mensen met en zonder kinderen. Bij vijftigers die geen porno kijken, maar wel schoolgaande kinderen hebben, werd de grootste daling geconstateerd.

In de studie wordt niet één duidelijke gedragsreden aangewezen voor de seksuele activiteit van de Amerikaanse bevolking. "Het is mogelijk dat het een bewuste keuze is van jongeren" aldus, onderzoeker Ryne Sherman.

Ook is het mogelijk dat mensen vaker bezig zijn met sociale media of streamingdiensten zoals Netflix.

Aanbevolen artikelen