Voedingsmiddelenbedrijf Nestlé gaat 18.000 ton minder suiker in zijn Europese producten verwerken. Het plan is dat in 2020, het assortiment van het bedrijf in Europa gemiddeld vijf procent minder suiker bevat dan nu het geval is. Het bedrijf wil daarmee tegemoet komen aan de plannen van de Europese Unie. 

Dit nieuws werd door het voedingsmiddelenbedrijf bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Europese Unie over obesitas bij kinderen.

Volgens Marco Settembri van Nestlé is gezonde voeding van groot belang. "Wanneer een op de drie kinderen overgewicht of obesitats heeft, is het duidelijk dat we hen meer gezonde keuzes moeten gaan aanbieden. Ook moeten we een gezondere levenstijl gaan promoten", zegt hij.

Gezonder

Nestlé is al langer bezig om voedingsmiddelen gezonder te maken. Eerder verminderde het bedrijf al de hoeveelheid suiker, zout en vet in producten en voegde ze gezonde ingrediënten toe. In de afgelopen drie jaar voegde Nestlé al 11.300 ton minder suiker toe aan producten op de Europese markt.

Nestlé hoopt dat ook andere bedrijven in de voedselindustrie zich hierbij aansluiten. 

De Europese Unie is een internationaal voedselplan aan het ontwikkelen om toegevoegde suikers in producten te verminderen.