Het Braziliaanse ministerie van Gezondheid heeft 11,5 miljoen vaccins tegen gele koorts besteld. Veertig Brazilianen die de ziekte hadden zijn eraan overleden.  

Dat meldt de BBC.

Het is de grootste uitbraak van gele koorts in het Zuid-Amerikaanse land sinds 2000. Zeventig besmettingen van de levensgevaarlijke ziekte zijn bekend en driehonderd gevallen worden onderzocht. 

De meeste gevallen zijn bekend in de plattelandsgebieden van de staat Minas Gerais. De gouverneur daar heeft een noodtoestand afgekondigd voor 180 dagen. Ook in buurstaten van Minas Gerais, zoals Sao Paulo, zijn gevallen bekend. 

Gele koorts

Gele koorts is een infectieziekte veroorzaakt door een virus dat door muggen wordt verspreid. Het is moeilijk om de ziekte te diagnosticeren en wordt vaak verward met andere ziektes of griepen. 

Een groot gedeelte van Brazilië wordt gezien als een risicogebied voor de ziekte. De laatste jaren zijn er maar een handvol gevallen van de ziekte bekend. De oorzaak van de plotselinge toename in het aantal gevallen is nog onduidelijk.