Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Senioren tevreden met hun huisarts

Ouderen zijn over het algemeen positief over hun huisarts. Huisartsen krijgen van senioren hoge cijfers voor sociale vaardigheden en vakkennis.
Door NU.nl

Senioren geven over het algemeen een 8,1 aan hun vaste huisarts, blijkt uit onderzoek onder ruim 1.100 ouderen door KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

De meeste senioren komen gemiddeld zeventien jaar bij hun huisarts. Jaarlijks brengen ze zo'n vier keer een bezoek aan de praktijk. Een gemiddeld consult duurt 11 minuten, wat voor de meesten voldoende is.

Volgens de seniorenorganisatie is het vak van huisarts over de afgelopen jaren sterk veranderd. "De huisarts van nu is minder afstandelijk en autoritair, hij luistert beter en is makkelijker benaderbaar", zegt directeur Manon Vanderkaa. Ook zijn volgens Vanderkaa veel senioren handiger online geworden met het zoeken naar informatie. Een kwart zoekt online naar gezondheidsinformatie.

Senioren hebben wel de indruk dat huisartsen minder dan vroeger huisbezoeken doen en minder tijd hebben voor hun patiënten, vanwege de hogere werkdruk.


Lees meer over:

senioren

Aanbevolen artikelen