Wachttijd voor ivf-patiënten UMC loopt verder op

Per 1 februari gaat het fertiliteitslab van het UMC Utrecht op halve kracht draaien. Dit heeft als gevolg dat de wachttijd voor de 150 patiënten die al in behandeling zijn verder zal oplopen.

Het ziekenhuis laat weten dat zij moeten wachten op uitkomsten van kwaliteitscontroles die tot en met april plaatsvinden. Een woordvoerder laat aan het AD weten dat zij voor die tijd wel hopen de capaciteit van het lab te kunnen opschroeven.

Zowel deelnemers van ivf- en ICSI-trajecten als van andere behandelingen als inseminaties met donorzaad zullen nu langer moeten wachten.

Eind december werd bekend dat bij de bevruchting van 26 vrouwen mogelijk de zaadcellen van de man van een ander paar zijn gebruikt. De kans ontstond hierdoor dat zij zwanger zijn geraakt met het zaad van een andere man.

Wachtlijst

Ook stellen die deelnemen aan ivf- en ICSI-behandelingen in de vier ziekenhuizen die hiervoor afhankelijk zijn van het UMC zullen nu langer moeten wachten. Bij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gaat het om 38 mensen en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zet wekelijks zo'n vijf stellen op de wachtlijst.

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft meer dan twintig stellen op de wachtlijst gezet. Het Diakonessenhuis in Utrecht kan niet melden hoe veel wachtenden er inmiddels zijn.

Het St. Antonius overweegt om samen te werken met meer ziekenhuizen die een ivf-lab hebben. Daarmee hopen ze de risico's beter te spreiden.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie