Een vakbond die ruim 25.000 stewards en stewardessen van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij American Airlines vertegenwoordigt heeft American Airlines gevraagd de oude uniformen weer te gebruiken omdat de nieuwe jeuk zouden veroorzaken.

Volgens de Association of Professional Flight Attendants zorgen de uniformen, die in september werden geïntroduceerd, voor een flink aantal klachten.

Behalve jeuk bestaan de klachten volgens de vakbond uit opgezwollen ogen, huiduitslag, blaasjes op de huid, hoofdpijn en duizeligheid, meldt NBC News.

Ongeveer 2.200 stewards en stewardessen hebben klachten gemeld bij het dragen van de uniformen. De vakbond eist een vergoeding van medische kosten voor het mogelijk getroffen personeel, herinvoering van de oude uniformen en een onderzoek naar de problemen met de nieuwe kleding.

American Airlines zegt dat het de nieuwe uniformen uitvoerig getest heeft en een telefoonnummer heeft geopend voor mensen die problemen ondervinden met het nieuwe kostuum.

Elastaan

De jasjes en broeken zijn gemaakt van wol, polyester en elastaan. De shirts zijn gemaakt van katoen. Volgens de luchtvaartmaatschappij zijn van de broek en het jasje ook katoenen versies beschikbaar voor mensen die gevoelig zijn voor synthetische stoffen.