Nieuw bewijs dat vrouwen beter geheugen hebben dan mannen

Het vermoeden dat vrouwen een beter geheugen hebben is opnieuw door wetenschappers bevestigd.

Een groep vrouwen tussen de 45 en 55 deed het in een geheugenonderzoek beter dan mannen van dezelfde leeftijd. De proefpersonen voerden een aantal geheugentests uit. Zo moesten ze periodes uit hun leven oproepen, en werden ze getest op gezichtsherkenning.

Op alle fronten deden ze het beter dan mannen uit dezelfde leeftijdscategorie. In totaal ging het om 212 proefpersonen, onderzocht door wetenschappers van de Amerikaanse menopauze-organisatie NAMS. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sleep Health, meldt Medical News Today.

Menopauze

Uit een studie uit 2015 bleek dat vrouwen een beter geheugen hebben dan mannen omdat ze gemiddeld een groter brein hebben. De hippocampus, waar herinneringen worden opgeslagen, is bovendien groter dan bij mannen.

Behalve verschillen tussen mannen en vrouwen, bleek er ook opnieuw verschil tussen vrouwen voor en na de menopauze. De menopauze doet het geheugen geen goed. Eerder onderzoek duidt erop dat dit komt door een verlaagd oestrogeenniveau.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie