Donderdag 30 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Artsen onderzoeken behandeling veel voorkomende gezondheidsproblemen

Nederlandse artsen gaan de behandeling van zes veel voorkomende gezondheidsproblemen onderzoeken. De zes groepen medisch specialisten gaan elk op hun eigen vakgebied in de komende maanden deze onderzoeken verrichten.
Door: NU.nl

Dit schrijft De Telegraaf. Het gaat om neurologen, orthopeden, anesthesiologen, kno-artsen, gynaecologen en kinderartsen. Zij worden ondersteund door hun wetenschappelijke verenigingen en de Federatie Medisch Specialisten.

Zo wordt gekeken naar polsbreuken en of gips of een operatie daarbij effectiever is en of een zenuwbeknelling in de hand (carpaletunnelsyndroom) altijd chirurgisch moet worden benaderd. Bovendien wordt onderzocht of een kijkoperatie of een MRI-scan het beste resultaat heeft voor een patiënt bij wie de huid van het trommelvlies het middenoor is ingegroeid (cholesteatoom). 

Ondergeschoven kindje

"Noem het de huis-, tuin- en keukenkwalen binnen de medische wetenschap. Ze zijn een eeuwig ondergeschoven kindje, waar nauwelijks op wordt gelet. Misschien kunnen ze wel met betere resultaten en met minder last voor de patiënt, maar ook efficiënter en dus kostenbesparend, worden uitgevoerd", aldus neuroloog dr. Esther Verstraete tegenover De Telegraaf.

De medisch specialisten verwachten dat elke geïnvesteerde euro op termijn drie euro zal besparen.

Aanbevolen artikelen