Budgettekort zorgt voor extra wachttijd VGZ-verzekerden Twente

Patiënten met een zorgverzekering van VGZ komen in Medisch Spectrum Twente (MST) voorlopig niet aan bod voor behandeling. Het Enschedese ziekenhuis zegt de wachttijd voor die patiënten te moeten verlengen, omdat het budget van VGZ op is.

De zorgvraag van VGZ-verzekerden is groter dan het pakket dat de zorgverzekeraar bij Medisch Spectrum Twente heeft ingekocht. Het ziekenhuis zegt dat het VGZ daarvan tijdig op de hoogte heeft gebracht, maar dat na weken van overleg geen passende oplossing is gekomen voor het budgettekort.

Volgens een woordvoerder van MST bedraagt het tekort 4 miljoen euro en is het een budgetprobleem dat zich de afgelopen jaren ieder jaar heeft voorgedaan met deze verzekeraar.

Planbare zorg

De extra wachttijd, die maandag ingaat, geldt niet voor patiënten met een spoedeisende hulpvraag en ook niet voor kinderen en zwangere vrouwen.

Ook mensen bij wie een ernstige aandoening wordt vermoed, komen in het normale tempo aan de beurt, aldus het ziekenhuis. Maar alle zogeheten planbare zorg wordt opgeschoven naar 1 januari.

Extra zorg

De maatregel, die "voor een ziekenhuis niet prettig is om te nemen", treft rond de vijftienhonderd VGZ-verzekerden, schat de ziekenhuiswoordvoerder. Overigens houdt hij de mogelijkheid open dat VGZ nog extra zorg inkoopt voor dit jaar.

VGZ-patiënten met vragen verwijst MST door naar de zorgverzekeraar. Onder VGZ vallen ook de zorgverzekeringen van IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, Zekur, Promovendum en Zorgzaam.

Lees meer over:
VGZ

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie