Trimbos waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pillen

Het Trimbos-instituut waarschuwt donderdag voor gevaarlijke xtc-pillen met een zeer hoge dosis van de stof PMMA.

Het instituut heeft meerdere van de gevaarlijke pillen aangetroffen. Het gaat om een roze pil met het logo van Superman. Dat bevestigt een woordvoer van het Trimbos naar aanleiding van RTL Nieuws donderdag.

Volgens de woordvoerder komt het vaker voor dat de stof PMMA wordt aangetroffen in xtc-pillen, maar is de "enorm hoge dosis" in deze pil aanleiding geweest voor de landelijke waarschuwing.

Het gaat om een landelijke waarschuwing, maar vanwege het Amsterdam Dance Event dat woensdag is begonnen wil het instituut gebruikers alvast waarschuwen.

PMMA

Normaal gesproken zit in xtc de werkzame stof MDMA. Het gevaar met pillen waar PMMA in zit, is dat het effect van deze stof veel later optreedt, waardoor gebruikers denken meer van de drug te moeten en kunnen nemen. PMMA kan ook in andere drugs dan xtc voorkomen.

Uren na het innemen van de pil kunnen ernstige lichamelijke klachten optreden, zoals een verhoogde hartslag en een extreem hoge lichaamstemperatuur. Dat kan dodelijk zijn. In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van de vervuilde drugs.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie