'Wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg steeds langer'

De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg worden steeds langer, waardoor patiënten langer moeten wachten op hulp. Zowel voor een eerste gesprek als het moment waarop de behandeling begint, lopen de wachtlijsten verder op. 

Dit schrijft GGZ Nederland op haar website. Bij de helft van alle 24 ondervraagde instellingen blijkt dat patiënten langer op een eerste gesprek moeten wachten dan de landelijke norm voorschrijft. De aanmeldwachttijd mag maximeel vier weken bedragen. 

De hoogst genoemde aanmeldwachttijd bedraagt vijftien weken. Daarbij geeft een op de vier jeugdzorginstellingen aan dat het steeds langer duurt totdat de behandeling daadwerkelijk begint.

Problemen

GGZ Nederland is van mening dat problemen bij jongeren en volwassenen kunnen opstapelen als gevolg van lange wachttijden en zij onnodig in crisissituaties kunnen komen. Alle jongeren en volwassenen moeten erop kunnen rekenen dat ze binnen de vastgestelde treeknormen zorg krijgen.

GGZ Nederland zegt daarnaast dat de zorgverzekeraars minder geld beschikbaar stellen, terwijl de vraag naar zorg dit jaar alleen maar is toegenomen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie