Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dakloos Dakloze zwerver sip meisje met rugzak

'40 procent van de jonge meisjes vindt zichzelf te dik'

Meer dan een derde van de Britse meisjes in de leeftijd van zeven tot tien jaar denkt dat vrouwen vaker worden beoordeeld op hun uiterlijk dan op hun capaciteiten. Een derde van de zeven- tot tienjarigen wil graag mooier zijn en 40 procent vindt zichzelf te dik. 
Door NU.nl

Dat blijkt uit het Girlguiding's Girls' Attitude-onderzoek, dat gehouden werd onder 1.627 meisjes en jonge vrouwen. Vooral de onzekerheid die heerst bij de jonge meisjes is opvallend.

Twee vijfde van de onderzoeksdeelneemsters liet ook weten dat zij het gevoel hebben niet mooi genoeg te zijn. 23 procent voelt de druk om 'perfect' te moeten zijn en vijftien procent schaamt zich over hoe zij eruitzien.

Ook blijkt uit het onderzoek dat meisjes in de leeftijd van zeven tot 21 jaar zich minder zeker zijn gaan voelen over hun lichaam. In 2011 was bijna drie kwart van de meisjes blij met hun lijf, maar dat aantal is dit jaar gezakt tot 61 procent.

Hashtag

De Girlguiding- organisatie vindt de resultaten van het onderzoek genoeg reden om de hashtag #YouAreAmazing in het leven te roepen.

Daarmee hopen ze meisjes er bewust van te maken dat ze trots mogen zijn op hun lichaam.


Lees meer over:

Gezondheidlichaam

Aanbevolen artikelen