13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73 procent) heeft hier nog nooit gebruik van gemaakt.

Dit blijkt uit onderzoek van GFK. Zij interviewden meer dan 20.000 consumenten uit zestien landen. 

Nederland staat met deze cijfers onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie. Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15 tot 19 en 20 tot 29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21 procent). De leeftijdsgroep 30 tot 39 jaar volgt daarna met 15 procent. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf meet.

Wereldwijd gezien meet 33 procent van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18 procent laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. 55 procent meet hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50 procent gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35 procent wil hun energielevel verhogen.

Chinezen

De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45 procent). In Brazilië en de VS meet 29 procent van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28 procent) en Frankrijk (26 procent).